Eibertjesmarkt Nunspeet

vrijdag 19 mei 2023

Eibertjesmarkt Nunspeet

vrijdag 19 mei 2023

We rijden vandaag  naar Nunspeet waar de Eibertjesdag is. Dit is een jaarlijks terugkerende braderie in Nunspeet op de vrijdag na Hemelvaartsdag Gedurende de hele dag is er tussen 10.00 en 18.00 uur een braderie met ruim 200 kramen. Tientallen folkloristische dansgroepen en klederdrachtgroepen uit heel Nederland laten op Eibertjesdag het verleden herleven. Ook zijn er op het Marktplein demonstraties van oude ambachten. De volgende ambachten zullen o.a. aanwezig zijn: bezembinder, klompenmaker, sigarenmaker, glas in lood, geitenkaas, tinnen soldaatjes, beeldhouwer, spinster, volksschilder, mandenmaker en pottenbakker.
Ook een schaapherder en een schaapscheerder komen in actie, en er zijn tractoren van de Stichting Oldtimer Club Hulshorst te bewonderen.
De oorsprong van deze jaarmarkt ligt bij ‘Eibertje’. Zij leefde omstreeks 1850 in Vierhouten. Zij liep elke week naar Nunspeet om daar eieren te verkopen. De wandeling kan nog steeds worden gemaakt via het zogenaamde ‘Eibertjespad’ door de bossen tussen Vierhouten en Nunspeet.

 25,00

32 op voorraad

Expiry Date: May 16, 2023

Hoe ziet de reis eruit?

Vertrektijd ca 09.00 uur

Thuiskomst ca 17.30 uur

Inclusief : Vervoer per luxe touringcar

Overige informatie
Vertrekdatum

vrijdag 19 mei 2023

Vertrektijd

09.00 uur

Thuiskomst

17.30 uur

Ons aanbod

Dagtochten

Een heerlijk dagje uit met De Zoetermeerse Dagtochten Specialist. Van Bingodagtochten tot een bezoek aan een Kerstmarkt. Wij zorgen dat u een onvergetelijke reis ervaart!

meerdaagse Busreizen

Ga meerdere dagen zorgeloos op reis dankzij De Zoetermeerse Dagtochten Specialist. Wij zorgen ervoor dat u veilig en comfortabel kunt genieten van een leuke meerdaagse busreis!

Touringcar verhuur

Bent u op zoek naar een luxe touringcar voor een prachtige en comfortabele dagtocht naar wens? Bekijk dan ons aanbod door op de knop hieronder te drukken.